Η ιστορία του Blue Pine στη Κηφισιά, ξεκινά το 1961 όταν ο κοσμοπολίτης, bon viveur Αλέξανδρος Γλωσσώτης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το οίκημα που προορίζονταν για κατοικία του ως εστιατόριο. Το κτίριο που διατηρείται ανέπαφο μέχρι και σήμερα χτίστηκε στα πρότυπα των αυστριακών σαλέ μέσα στο κτήμα Γλωσσώτη. Στην αίθουσα κυριαρχεί το μεγάλο τζάκι με την ξύλινη επένδυση και τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στον κήπο που περιβάλλει το κτίριο. Πεύκα “Blue Pine” δάσος από μπαμπού που αγκαλιάζουν περιφερειακά τον κήπο δίνουν την αίσθηση ότι ο επισκέπτης δραπετεύει από την πόλη τη στιγμή που περνάει την είσοδο.

Από την πρώτη στιγμή το εστιατόριο προσέλκυσε σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διανόησης. ‘Ενα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας έχει γραφτεί στις ροτόντες του Blue Pine με τους πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν το φιλέ μινιόν τους με ένα ποτήρι κρασί Βουργουνδίας.

To Βlue Pine πήρε το όνομά του από το δέντρο που υπάρχει ακόμα στην αυλή. Τον χειμώνα με το πολύ κρύο παίρνει χρώμα οινοπνευματί. Ο αδερφός του κ. Γλωσσώτη το είχε φέρει από τον Καναδά. Καθώς τότε δεν υπήρχε τίποτα να εμποδίζει τη θέα, το πεύκο ήταν ορατό από μακριά και αποτελούσε σημείο αναφοράς και συνάντησης για όσους έρχονταν από την Κηφισίας και κάτω. Έδιναν όλοι ραντεβού στο blue pine.

Τον Μάρτιο του 1992 νέος ιδιοκτήτης του Blue Pine γίνεται ο Σωτήρης Κώτσης. Άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης είναι ο άνθρωπος που επέλεξε προσωπικά ο Αλέξανδρος Γλωσσώτης για να συνεχίσει την κληρονομιά του. «Σωτήρη ή θα το πάρεις εσύ ή θα το κλείσω» ήταν τα λόγια του και η συμφωνία έκλεισε. Τον Σωτήρη Κώτση ακολουθεί η αδελφή του Ελένη, εμβληματική φιγούρα της ελληνικής εστίασης και περίφημη οικοδέσποινα. Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το ιστορικό εστιατόριο που συνεχίζει μέχρι σήμερα με τον Σωτήρη Κώτση στο τιμόνι και τον γιο του Σπύρο στην κουζίνα.

Το Blue Pine λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο. Το χειμώνα στο σαλέ με το αναμμένο πάντα τζάκι και το επιβλητικό μπαρ. Στολισμένες ροτόντες και λινά τραπεζομάντηλα και πετσέτες είναι κάθε μέρα έτοιμα από τις 12:30 μ.μ. να φιλοξενήσουν τους πελάτες τους που το τιμούν με την απρόσκοπτη παρουσία τους για τρεις και τέσσερις γενιές. Από την άνοιξη η δράση μεταφέρεται στον καταπράσινο κήπο.

Από τους τελευταίους λειτουργικούς κήπους της Αττικής περιμένει τους επισκέπτες του για να τους δώσει μια αίσθηση της εμπειρίας του Blue Pine. Εδώ ο πελάτης θα καθίσει στις περίφημες φερ φορζέ καρέκλες που έφτασαν στον κήπο μετά το γάμο τους Βασιλέως Κωνσταντίνου και παραμένουν εδώ από το 1965 και θα απολαύσει το περίφημο ταρτάρ να γίνεται μπροστά του όπως ακριβώς το θέλει και θα κλείσει με το ξακουστό Σικάγο του Blue Pine. Στην άλλη άκρη του κήπου βρίσκεται, ανενεργό προς το παρόν, το τελευταίο βαγόνι του ”Θηρίου”,του θρυλικού τρένου που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς-Κηφισιά. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε ως prive αίθουσα για δείπνο και σίγουρα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις για το μέλλον.

Χάρτης

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

CHALET RESTAURANT ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΑΥΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΤΖΑΚΙ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΠΙΑΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΠΙΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

LUNCH ΚΗΦΙΣΙΑ

 - 

BRUNCH ΚΗΦΙΣΙΑ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  ----
 • Τρίτη
  ----
 • Τετάρτη
  ----
 • Πέμπτη
  ----
 • Παρασκευή
  ----
 • Σάββατο
  ----
 • Κυριακή
  ----