Πρότυπο Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Λογοθεραπεία 

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, όποια κι αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής και στην παραγωγή λόγου των βαρήκοων.

Ειδική διαπαιδαγώγηση

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) είναι το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ειδικό Μαθησιακό

Αποσκοπεί στην βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες. Χρησιμοποιεί εξειδικευμένες νευρογνωστικές παρεμβάσεις και αποσκοπεί στην βελτίωση των δεξιοτήτων του παιδιού στην γνωσιακότητα. Συγκεκριμένα: (α) Προσχολική ηλικία: Ανάπτυξη εννοιών, δεξιότητες προσανατολισμού, ποσοτήτων, συμβολοποίησης, προγραφή, προμαθηματικής σκέψη, ανάπτυξη ζωγραφικής, προετοιμασία για την ένταξη στο Σχολικό περιβάλλον. (β) Σχολική ηλικία: Ενίσχυση των δεξιοτήτων γραφής, ορθογραφίας, ανάγνωσης, μνήμης και μαθηματικής σκέψης.

Κοινωνικοποίηση (ομαδικό πρόγραμμα)

Σκοπός του προγράμματος κοινωνικοποίησης είναι η ομαλή ένταξη του κάθε ατόμου στην κοινωνία. Εφαρμόζεται σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Η λειτουργία της κοινωνικοποίησης είναι η μετάδοση στο παιδί των αποδεκτών κοινωνικών κανόνων, δηλαδή των σταθερών της συμπεριφοράς που εγκρίνει η συγκεκριμένη κοινωνία στην οποία το παιδί μεγαλώνει και προορίζεται να ζήσει. Γίνεται μέσω παρατήρησης και μίμησης προτύπων ( Θεωρία της Κοινωνικής Μάθησης - Bandura) και βασίζεται στην Γνωστική Αναπτυξιακή Θεωρία, η οποία αναφέρεται στην κοινωνική κατανόηση και στην αφομοίωση πληροφοριών.

Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία (στα Αγγλικά: 'Occupational Therapy') είναι μια επιστήμη αποκατάστασης που προωθεί την υγεία παρέχοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες. Οι Εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από ψυχικές, φυσικές (σωματικές), αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν, ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ατόμων. Ο Εργοθεραπευτής βοηθά τα άτομα όχι μόνο να βελτιώσουν τις βασικές κινητικές λειτουργίες τους και τις ικανότητες συλλογιστικής τους, αλλά επίσης να αντισταθμίσουν τη μόνιμη απώλεια της εκάστοτε λειτουργίας. Ο απώτερος στόχος της Εργοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα να έχουν ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή. Επιπλέον, οι Εργοθεραπευτής ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στον αποκλεισμό και τη στέρηση έργου.

Συμβουλευτική οικογένειας

Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί.

Παράλληλη στήριξη

Η παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση από εκπαιδευτικό της ειδικής αγωγής είναι μια από τις δυνατότητες φοίτησης των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου. 

Πρωινό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης

Η πρώιμη παρέμβαση είναι ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής ή νηπιακής ηλικίας με αναπτυξιακή καθυστέρηση. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν διάφορες ειδικότητες, όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές και ψυχολόγοι.

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΜΕΛΕΤΗ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΦΩΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 - 

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  15:00 - 21:00
 • Τρίτη
  15:00 - 21:00
 • Τετάρτη
  15:00 - 21:00
 • Πέμπτη
  15:00 - 21:00
 • Παρασκευή
  15:00 - 21:00
 • Σάββατο
  ----
 • Κυριακή
  ----