Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της πατρίδας μας, η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται σε μια γραφική τοποθεσία στα νότια του Νομού Σερρών. Συγκεκριμένα, θα τη συναντήσετε μόλις δύο χιλιόμετρα από το χωριό Δόμιρος και πέντε χιλιόμετρα από τους πρόποδες του Παγγαίου όρους.

Η ιστορία του μοναστηριού Αγίας Παρασκευής στον Δόμιρο αριθμεί 7,5 αιώνες χωρίς όμως να είναι γνωστό το πότε και πως ιδρύθηκε. Σήμερα εκεί μονάζει πολυάριθμη αδελφότητα, η Γερόντισσα και οι αδερφές της Μονής, οι οποίες εκτός από τη φροντίδα του χώρου ασχολούνται και με την αγιογραφία, το εργόχειρο, το χρυσοκέντημα, την κεροπλαστική, την παρασκευή τροφίμων, την κατασκευή θυμιάματος και ιαματικών αλοιφών και ψηφιδωτού.. Επιπλέον, με σεμνότητα, απλότητα και πλούσια χριστιανική αγάπη υποδέχονται όλους τους προσκυνητές για να τους προσφέρουν μια ευλογία της Μονής και να τους ξεκουράσουν με τον πνευματικό λόγο. Άλλωστε όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι προσκυνητές, με την αποχώρησή τους από το μοναστήρι η ανανεωμένη πνευματική δύναμη και η μεγάλη ψυχική ωφέλεια ξεχειλίζουν. Στις εγκαταστάσεις του μοναστηριού υπάρχουν επίσης καλλωπιστικά ζώα, τα οποία περιποιούνται με ευλάβεια οι μοναχές.

Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στο Ροδολίβος Σερρών αποτελεί ένα Πνευματικό Φάρο, ένα λαμπρό παράδειγμα στη σύγχρονη ζωή, μια μεγάλη ομολογία για όσα μπορεί να πετύχει ο κοινός θνητός με τη βοήθεια του Θεού!

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΗ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΚΕΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΘΥΜΙΑΤΑ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 - 

ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΔΟΜΙΡΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή
Ανοιχτό

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  07:00 - 20:00
 • Τρίτη
  07:00 - 20:00
 • Τετάρτη
  07:00 - 20:00
 • Πέμπτη
  07:00 - 20:00
 • Παρασκευή
  07:00 - 20:00
 • Σάββατο
  07:00 - 20:00
 • Κυριακή
  07:00 - 20:00