Στο Κέντρο Μάθησης Λόγου & Ειδικής Διαπαιδαγώγησης Σχηματαρίου που βρίσκεται στην οδό Τανάγρας 25, η θεραπευτική προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στη μέγιστη δυνατή επιτυχία. 

Έμπειροι θεραπευτές αναλαμβάνουν τη  διάγνωση υποστήριξη και αποκατάσταση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάπτυξη, την επικοινωνία, τη μαθησιακή ακαδημαϊκή τους πορεία, στην συμπεριφορά ή γενικότερα στην προσαρμογή τους στο κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον.Οι υπηρεσίες παρέχονται από έμπειρους συνεργάτες με διάφορες ειδικότητες απόφοιτους ανώτερων ή ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Επίσης Ειδική Διαπαιδαγώγηση που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με: Διαταραχές μάθησης, Νοητική καθυστέρηση, Διαταραχές συγκέντρωσης και προσοχής (ΔΕΠ-Υ) , Αισθητηριακά ελλείμματα, Διαταραχές αυτιστικού φάσματος (asperger), δυσκολίες προσαρμογής και συμπεριφοράς. Λογοθεραπεία, Πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών της επικοινωνίας (λόγου και ομιλίας) σε παιδιά και ενήλικες. Εργοθεραπεία, αποκατάσταση αδυναμιών σε διάφορες κινητικές, αισθητικο-αντιληπτικές, γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες από εργοθεραπευτή.Συμβουλευτική Γονέων από Ψυχολόγο, Απευθύνεται σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη διαχείριση προβληματικών καταστάσεων είτε σε σχέση με το παιδί τους είτε σε σχέση με τον εαυτό τους.

Ψυχολογική Υποστήριξη: Η ψυχολογική υποστήριξη στοχεύει στην ανακούφιση του παιδιού και του ενήλικα από αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες. Σχολική Μελέτη, Πρόγραμμα καθημερινής μελέτης,Τεχνικές οργάνωσης διαβάσματος, Σωστή & αποδοτική προετοιμασία του παιδιού σε όλα τα σχολικά μαθήματα. Το διάβασμα γίνεται μια ευχάριστη περιπέτεια. Διατροφολογία Διαιτολογία, Ρύθμιση βάρους, Κλινική Διαιτολογία, Εγκυμοσύνη – Θηλασμός, Διατροφή για παιδιά και εφήβους, Αθλητική Διατροφή.

Χάρτης

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ASPERGER ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ABA ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

APPLIED BEHAVIORAL ANALYSIS ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΑΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΟΠΥΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 - 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΟΠΥΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  12:00 - 21:30
 • Τρίτη
  12:00 - 21:30
 • Τετάρτη
  12:00 - 21:30
 • Πέμπτη
  12:00 - 21:30
 • Παρασκευή
  12:00 - 21:30
 • Σάββατο
  09:00 - 19:00
 • Κυριακή
  ----