ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η οικογένεια μας Γιακαλή παρουσιάζει σαν τέταρτη γενιά το πολύτιμο βιολογικό ελαιόλαδο από την Λέσβο. Ο Δημήτρης με την πολυετή εμπειρία του στην καλλιέργεια ελιών μαζί με τον αδερφό του Βασίλη και γεωπόνο στο επάγγελμα αποφάσισαν να εμφιαλώσουν την παραγωγή τους κάτι που αποτελεί παράδοση για την οικογένεια και το νησί.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σύμφωνα με τους ντόπιους καθώς και με πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί η θέση των ελαιώνων μας βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία για το ελαιόλαδο της Λέσβου. Είναι πιστοποιημένα βιολογικά και γίνεται χρήση μηχανικών μέσων πιέζοντας ψυχρά τις ελιές μας. Οι ελαιώνες το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο χρόνο δεν αρδεύονται παρά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε να κατευθύνουμε το ριζικό σύστημα των ελαιώνων μας στο βάθος της γης και όχι επιφανειακά έτσι ώστε να αποφύγουμε τις επιβλαβείς και χημικές ουσίες που θα απορροφηθούν από την επιφάνεια. Κατά την συγκομιδή χρησιμοποιούνται υφασμάτινες σακούλες για να αποφύγουμε το φαινόμενο της πλαστικοποίησης.
Τα ελαιόδεντρα έχουν ηλικία που ξεπερνάει τα 400 έτη και φυτρώνουν στο βραχώδες έδαφος του ορεινού αγροκτήματος της οικογένειας μας.
Η αποθήκευση του ελαιολάδου μέχρι την συσκευασία είναι πολύ προσεκτική για να μην υπάρχει οξείδωση.