Μια ομάδα καθηγητών με έδρα την Κοζάνη, αντιλαμβανόμενοι την διαφορετικότητα της εποχής, τις καινούργιες ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών, αποφασίζουν τη δημιουργία ενός μουσικού κέντρου με στόχο την εξοικείωση με την τέχνη της μουσικής αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα.

Με σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε ωδεία, πανεπιστήμια και ακαδημίες, με εικοσαετή παρουσία στην εκπαίδευση και στα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής αποφασίζουν να κάνουν την πρόταση τους πραγματικότητα. Συνδυάζοντας την εμπειρία των μεγαλύτερων με τη φρεσκάδα της γνώσης των νεότερων στοχεύουν σε ένα σύστημα  εκπαίδευσης όπου η γνώση θα είναι μια βιωματική εμπειρία.

Η πρόταση τους περιλαμβάνει την εκμάθηση της μουσικής με τρόπο βιωματικό και όχι θεωρητικό. Στόχος τους η εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με έμφαση στην ομαδικότητα και στη μουσική ως εμπειρία ζωής. Φροντίζουν ώστε η παραγωγή πολιτισμού να διαμορφώνει χαρακτήρα για τον κάθε μαθητή χωριστά.

Η ενασχόληση με τη μουσική γίνεται σε συνολικό επίπεδο και αγκαλιάζει όλους τους τομείς. Παραδοσιακή, Κλασική, μουσική της Jazz, της Rock και της έντεχνης σύγχρονης δημιουργίας είναι τομείς που καλύπτονται πλήρως. Σε όλα τα ρεύματα και τα στιλ μουσικής που διδάσκονται υπάρχουν οι ειδικοί του αντικειμένου και τίποτε δεν γίνεται με τη λογική του πρόχειρου και του τυχαίου.

Η σύνδεση της μουσικής με τις υπόλοιπες τέχνες είναι μέσα στις επιδιώξεις τους. Η θεώρησή τους ότι η συνολική αντίληψη για τον πολιτισμό είναι αυτή που τελικά μορφώνει χαρακτήρες και ολοκληρώνει ανθρώπους, γίνεται οδηγός στο πρόγραμμα σπουδών τους.

Η υψηλή ποιότητα στα προγράμματα διδασκαλίας, η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η ευαισθησία και η σοβαρότητα με τις οποίες αντιμετωπίζεται η τέχνη της μουσικής, είναι αξίες που χαρακτηρίζουν τον τρόπο της δουλειάς τους, τηρούνται με σεβασμό και εμπνέουν τους μαθητές και τους γονείς.

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ

 - 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑ ΚΟΖΑΝΗ

 - 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΙ ΚΟΖΑΝΗ

 - 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗ

 - 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΚΟΖΑΝΗ

 - 

ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή
Ανοιχτό

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  06:00 - 21:00
 • Τρίτη
  06:00 - 21:00
 • Τετάρτη
  06:00 - 21:00
 • Πέμπτη
  06:00 - 21:00
 • Παρασκευή
  06:00 - 21:00
 • Σάββατο
  06:00 - 21:00
 • Κυριακή
  ----