Πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας

Το κέντρο Λογοθεραπείας Θησαυρός Λέξεων είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης διαταραχών λόγου – ομιλίας, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Στόχος του κέντρου είναι να βοηθήσει το παιδί, αλλά και την οικογένεια να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δυσκολίες του παιδιού. Το κέντρο μας εδρεύει σε ένα καινούριο ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των παιδιών.

Δεχόμαστε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπηρεσίες λογοθεραπείας

Η Λογοθεραπεία ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την επιστημονική μελέτη των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες.

Το παιδί που παρουσιάζει προβλήματα στην επικοινωνία χρειάζεται λογοθεραπεία. Κάθε θεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συνεργασία του λογοθεραπευτή με την οικογένεια και το σχολείο και εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, το είδος και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Η μικρότερη ηλικία έναρξης ενός θεραπευτικού προγράμματος θεωρείται ότι είναι από την ηλικία των 3 ετών.

Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι μία ανομοιογενής ομάδα διαταραχών που πλήττει μία ή και περισσότερες από τις βασικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην κατανόηση ή τη χρήση της γλώσσας (προφορική ή γραπτή). Μπορεί να εκδηλωθεί ως αδυναμία του παιδιού στο να ακούει, να σκέφτεται, να μιλάει, να γράφει, να προφέρει λέξεις ή να εκτελεί μαθηματικούς υπολογισμούς.

Σχολική ετοιμότητα

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το παιδί προετοιμάζεται για την ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον και εξασκείται στην προγραφή, προανάγνωση, προμαθησιακές έννοιες, καθώς και στο εκφραστικό, προσληπτικό λεξιλόγιο.

Οργάνωση μελέτης

Με τις κατάλληλες μεθόδους βοηθάμε το παιδί να οργανώσει τη μελέτη του, ώστε να μη χάνει χρόνο και να κουράζεται με τις σχολικές δραστηριότητες στο σπίτι.

Συμβουλευτική γονέων

Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται ενημερώσεις για την πρόοδο του παιδιού προς τους γονείς σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε θέματα που αφορούν στη συμπεριφορά των παιδιών.

Εργοθεραπεία

Ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες που απευθύνονται σε παιδιά με διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, αποσυντονισμό κινήσεων.

Ομάδες παιδιών – Δημιουργική Απασχόληση

Οι ομάδες έχουν ως σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάγνωση ιστοριών, παιχνίδια, χειροτεχνίες, μαγειρική, πηλοπλαστική, κηπουρική και πολλές άλλες δραστηριότητες. Πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών. Τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 8 παιδιά) γι΄ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή εντός της προηγηθείσας εβδόμαδας.

Δανειστική βιβλιοθήκη & παιγνιοθήκη

Στο «Θησαυρό Λέξεων» υπάρχει μία πληθώρα βιβλίων και παραμυθιών για τις ηλικιακές ομάδες 2,5 – 12 ετών. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται 1-2 βιβλία/παραμύθια την εβδομάδα. Επίσης, διατίθεται και δανειστική παιγνιοθήκη με πολλά επιτραπέζια και παιδαγωγικά παιχνίδια. Από τη δανειστική παιγνιοθήκη, τα παδιά μπορούν να δανείζονται μέχρι 1 παιχνίδι την εβδομάδα.

Χάρτης

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΑΠΟΚΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΠΡΟΓΡΑΦΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΠΡΟΑΝΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 - 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΑΝ

 - 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή
Κλειστό

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  14:00 - 21:00
 • Τρίτη
  14:00 - 21:00
 • Τετάρτη
  14:00 - 21:00
 • Πέμπτη
  14:00 - 21:00
 • Παρασκευή
  14:00 - 21:00
 • Σάββατο
  ----
 • Κυριακή
  ----