Πάνω από εκατό χρόνια τώρα, φτιάχνουμε στο εργοστάσιό μας στη Ζάκυνθο το παραδοσιακό μαντολάτο που μας δίδαξε η γειτονική Ιταλία. Από τον παππού Ιωάννη Ακτύπη, στον Διονύσιο Μάνεση και σήμερα στα χέρια του Ιωάννη Μάνεση, η επιχείρηση χρησιμοποιεί αγνά υλικά καθώς και τη γνήσια κερήθρα για να παράγει το χειροποίητο πεντανόστιμο μαντολάτο. Μια δοκιμή είναι αρκετή να σας μαγέψει...
Το μαντολάτο είναι είδος γλυκίσματος με αμύγδαλα, τυπικό γλυκό των Βενετσιάνων. Κατά την Ενετοκρατία, το μαντολάτο ήταν το αγαπημένο γλυκό της αριστοκρατίας. Το μαντολάτο εκτός από αμύγδαλα περιέχει μέλι, ζάχαρη, ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρένγκα. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla (αμύγδαλο) και σήμερα είναι δημοφιλές στα Επτάνησα και στις Κυκλάδες. Στην Ιταλία ονομάζεται mandorlato (σε μετάφραση «γεμάτο με αμύγδαλα») και υπάρχει σε αρκετές τοπικές παραλλαγές.