Πάνω από εκατό χρόνια τώρα, φτιάχνουμε στο εργοστάσιό μας στη Ζάκυνθο το παραδοσιακό μαντολάτο που μας δίδαξε η γειτονική Ιταλία. Από τον παππού Ιωάννη Ακτύπη, στον Διονύσιο Μάνεση και σήμερα στα χέρια του Ιωάννη Μάνεση, η επιχείρηση χρησιμοποιεί αγνά υλικά καθώς και τη γνήσια κερήθρα για να παράγει το χειροποίητο πεντανόστιμο μαντολάτο. Μια δοκιμή είναι αρκετή να σας μαγέψει...

Το μαντολάτο είναι είδος γλυκίσματος με αμύγδαλα, τυπικό γλυκό των Βενετσιάνων. Κατά την Ενετοκρατία, το μαντολάτο ήταν το αγαπημένο γλυκό της αριστοκρατίας. Το μαντολάτο εκτός από αμύγδαλα περιέχει μέλι, ζάχαρη, ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρένγκα. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla (αμύγδαλο) και σήμερα είναι δημοφιλές στα Επτάνησα και στις Κυκλάδες. Στην Ιταλία ονομάζεται mandorlato (σε μετάφραση «γεμάτο με αμύγδαλα») και υπάρχει σε αρκετές τοπικές παραλλαγές.

Video

Το "Άνθος" της Ζακυνθινής γεύσης | Παραδοσιακό μαντολάτο και παστέλι.

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΝΤΟΠΙΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΜΑΝΤΟΛΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΛΙΚΕΡ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΟΥΖΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΚΡΑΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΣΤΑΦΥΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΣΥΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 - 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΟΝΙΟ

 - 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΙΟΝΙΟ

 - 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΙΟΝΙΟ

 - 

ΣΤΑΦΥΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΟΝΙΟ

 - 

ΣΥΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΙΟΝΙΟ

 - 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

 - 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή

Ώρες Λειτουργίας

  • Δευτέρα
    ----
  • Τρίτη
    ----
  • Τετάρτη
    ----
  • Πέμπτη
    ----
  • Παρασκευή
    ----
  • Σάββατο
    ----
  • Κυριακή
    ----