Η Τσάμη Αναστασία είναι σύμβουλος ανθρώπινων σχέσεων - ψυχοθεραπεύτρια από το 1996. Την ίδια χρονιά εκπονεί μεταπτυχιακό πάνω στην παιδική συμπεριφορά στο Brownell University. Το 1999 πραγματοποιεί με επιτυχία το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο Wyoming με θέμα την οικογένεια ως πελάτης. Γυρίζοντας στην Ελλάδα αποκτά το Makaton Certificate και εκπαιδεύεται σε τεστ νοημοσύνης και προσωπικότητας W.A.I.S, T.A.T, W.I.S.K και M.M.P.I με επόπτη τον κ. Χαράλαμπο Πανταζόγλου. Πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε μεγάλα εθνικά ιδρύματα ¨Δαφνή¨, ¨Δρομοκαΐτειο¨ και ¨Νταού Πεντέλης¨.

Ως μέλος αργότερα της ελληνικής ομάδας ¨Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.Μ.Ε.Α¨ συμμετέχει στην οργάνωση ομάδων σύνταξης στο κοινωνικό σύνολο των παιδιών με ειδικές ανάγκες και διδάσκεται στο ¨ΦΑΡΩΝ¨ τυφλών τη γραφή BRAILLE. Παράλληλα αποκτά το δικαίωμα μετά από κύκλους σπουδών στην οργάνωση ομάδων στο ινστιτούτο Ανάλυσης Αθηνών με αντικείμενο τους εφήβους και τα παιδιά. Στις 14-6-2000 γίνεται μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και προτείνεται από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Χουρδάκη να παραβρεθεί εκ μέρους της Ελλάδας στην Τεχεράνη στις 24-4-2000 παρουσιάζοντας παγκόσμια πια την Οργάνωση των Σχολών Γονέων και να αναλάβει την εκπαίδευση άλλων θεραπευτών έτσι ώστε η οικογένεια να αντιμετωπιστεί ως υπεύθυνα και σοβαρά. Ένα χρόνο μετά η παρουσίαση της δουλειάς της στέφεται με επιτυχία και παραλαμβάνει συγχαρητήριο σημείωμα των αποτελεσμάτων των μεθόδων της από τον τότε υπουργό παιδείας της Τεχεράνης κ. Aliasghar Ahmadi.

 

Στις αναφερθείσες ανωτέρω χρονιές πραγματοποιεί συγχρόνως με άλλες δραστηριότητες και διάφορες ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους αναλύοντας το εξελεγκτικό και βιωματικό στάδιο της παιδικής ηλικίας ώστε να γίνει αυτό κατανοητό. Η επιμονή και η αφοσίωση στο έργο της πάνω στην ψυχική υγεία των παιδιών την κάνουν αργότερα επίτιμο μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ψυχοθεραπευτών και αποκτά τον τίτλο του Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του ¨PITTSBURGH¨.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και αργότερα ως ιδιώτης διεκπεραιώνει τη διαδικασία εποπτειών, ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας απαραίτητο εφόδιο στην άσκηση του επαγγέλματος του ψυχοθεραπευτή. Ενώ το διάστημα αυτό διατηρεί γραφείο στην πόλη της Λαμίας μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς διορίζεται από την πολιτεία να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά προφίλ ανθρώπων που διέπραξαν εγκληματικές ενέργειες και να παρευρεθεί σε δικαστικά ιδρύματα καταθέτοντας τα συμπεράσματα της για την εκούσια ή ακούσια συμπεριφορά τους καθώς και να αναλάβει την ψυχολογική στήριξη των θυμάτων που υπέστησαν βλάβες από τους παραπάνω κατηγορούμενους.

Τα τελευταία χρόνια έχοντας ένα αρκετά σκληρό ωράριο και περιορισμένο χρόνο ασχολήθηκε επιλεκτικά με την υποστήριξη ομάδων όπως και έγινε μετά από αίτημα της γνωστής βρετανικής ομάδας Arsenal με πρόεδρο των σχολών αυτής κ. Κριστόφ Βαζέχα. Απαραίτητα κριτήρια επιλογής της αποτέλεσαν η πολύχρονη εμπειρία της, η εκπαίδευσή της αλλά και η γνώση της πάνω στην επιτυχή προσέγγιση των αθλητών με σκοπό τη μέγιστη απόδοση τους εφόσον και η ίδια υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου (τριών και πέντε χιλιομέτρων βάδην) με διακρίσεις πανελλήνιου και βαλκανικού πρωταθλήματος.

Αρθρογραφώντας στην τοπική εφημερίδα ¨Καθημερινή Φθιώτιδα¨ στα πρώτα της βήματα της δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει τις προσωπικές της απόψεις για φλέγοντα κοινωνικά θέματα που αφορούσαν παιδιά και εφήβους και την επανένταξη αυτών στην κοινωνία ιδρυμάτων όπως ¨Ορφανοτροφείο Αρρένων¨ και ¨Ορφανοτροφείο Θηλέων¨. Υπό τη διεύθυνση του κ. Αργυρίου Νικόλαου διευθυντή ¨Ορφανοτροφείου Αρρένων¨ δίδεται η ευκαιρία πραγματοποίησης πιλοτικού προγράμματος κοινωνικής εργασίας μέσω εικαστικής προσέγγισης έκφρασης των παιδιών.

Ομιλίες της: ¨Επάγγελμα Γονιός¨, ¨Τι Είναι Σχολή Γονέων¨, ¨Κατάθλιψη & Γυναίκα¨, ¨Σχολές Γονέων¨, ¨Γονείς - Παιδιά & Βαθμοί¨, ¨Για Την Ισότητα Των Παιδιών Και Τα Δικαιώματα Των Γονέων¨, ¨Ενδοοικογενειακή Βία: Η Ανοχή Είναι Συνενοχή¨ και ¨Ανοιχτή Ομιλία Για Την Γυναίκα¨.

Τέλος η ευελιξία της στην επικοινωνία την φέρνουν σύμμαχο με δύσκολα σχήματα όπως η Εκκλησία και σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Κύριο Νικόλαο φέρνουν εις πέρας θέματα οικογενειακού προσανατολισμού στην τοπική κοινωνία.

 

Υπηρεσίες:

Οι υπηρεσίες παρέχονται ατομικά, σε ζευγάρια και σε οικογένειες. Η ειδίκευση επεξεργασίας περιλαμβάνει:

Θεραπεία για την κατάθλιψη και την ανησυχία

Παροχή συμβουλών σε ζευγάρια

Οικογενειακή παροχή συμβουλών

Υποστήριξη γονέων

Παροχή συμβουλών θλίψης

Ζητήματα εργασίας και σταδιοδρομίας

Διαχείριση πίεσης

Εθισμός & Αποκατάσταση

Επίλυση ψυχικών συγκρούσεων

 

Ο όρος «ψυχοθεραπεία» υποδηλώνει μια προσωπική (λεκτική ή εξωλεκτική) σχέση (θεραπευόμενου – θεραπευτή), που εγκαθίστανται σε πλαίσιο συμφωνίας για συνεργασία με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη του θεραπευμένου και την εξάλειψη των συμπτωμάτων της διαταραχής τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του στο να ασκήσει τους κοινωνικούς ρόλους, καθώς και τη βελτίωση εκείνων των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που επηρεάζουν σημαντικά τη διαντίδραση του με τους άλλους και το κοινωνικό περιβάλλον.

Σε αυτή τη σχέση ο θεραπευτής αναπτύσσει μια διαπροσωπική σχέση – επικοινωνία στο πλαίσιο της οποίας ο πελάτης διαβεβαιώνεται ότι θα υποστηριχθεί ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή αλλαγή ενώ του παρέχονται ερμηνείες για τα βιώματα του (σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές).

Η θεραπευτική συμμαχία με την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης του θεραπευόμενου προς τον θεραπευτή, η ταύτιση του θεραπευόμένου με τα θετικά στοιχεία του θεραπευτή, ο έλεγχος αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών ή η προσαρμογή σε νέες συμπεριφορές συμβατές με την πραγματικότητα, η αντίσταση στη θεραπεία και η θεραπευτική επεξεργασία.

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΛΑΜΙΑ

 - 

ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΣΑΜΗ Φ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 - 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΤΣΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΣΥΝΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΛΑΜΙΑ

 - 

ONLINE ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΑΜΙΑ

 - 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΜΙΑ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή

Ώρες Λειτουργίας

 • Δευτέρα
  ----
 • Τρίτη
  ----
 • Τετάρτη
  ----
 • Πέμπτη
  ----
 • Παρασκευή
  ----
 • Σάββατο
  ----
 • Κυριακή
  ----